ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

   ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση στην πλ. Καζούλη - Πέμπτη 11 Ιούλη 19:30 (Κάλεσμα ξενοδοχοϋπαλλήλων, Β ΕΛΜΕ & συλλόγων)

   ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 11ΙΟΥΛΗ

   ΠΛ. ΚΑΖΟΥΛΗ 19:30

   Εργαζόμενοι,άνεργοι,νέοι, συνταξιούχοι

   Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ διάλεξε μέσα στο κατακαλόκαιρο ,λίγο πριν κλείσει η Βουλή να την χρησιμοποιήσει προκειμένου να ψηφίσει άλλο ένα νομοθέτημα έκτρωμα για να αποτελειώσει όποιο εργατικό δικαίωμα έμεινε.

   Με το νέο νομοσχέδιο σκούπα εφαρμόζει παλαιότερες κυβερνητικές αποφάσεις και θα ενεργοποιήσει νέες στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης.

   Ανάπτυξη που επιβάλουν οι κυβερνήσεις και δεν αμφισβητούν την κυριαρχία των μονοπωλίων σημαίνει εξαθλίωση για τους εργαζόμενους ,τους άνεργους και τις οικογένειες τους.

   Μην τους πιστεύεις.

   Μιλούν για ανάπτυξη και εννοούν μισθούς 400 ευρώ χωρίς δικαιώματα ,χωρίς ωράρια, χωρίς ασφάλιση,με διαλυμένη την Πρόνοια την Υγεία την Παιδεία .

   Οι απολύσεις στο δημόσιο φέρνουν απελευθέρωση των απολύσεων με μείωση των αποζημιώσεων στον ιδιωτικό τομέα μαζί με τη διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών και δομών .

   Ο ΕΟΠΥΥ κινδυνεύει και μαζί του η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κάλυψη χιλιάδων συνταξιούχων και ασφαλισμένων.

   Τα δάκρυα για την ανεργία των νέων είναι τόσο ψεύτικα όσο και οι θέσεις δήθεν εργασίας που προσφέρουν. Προγράμματα σκαρώνουν σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση για να ξεκοκαλίσουν οι μεγαλοεργοδότες τα ταμεία και να απασχολήσουν τζάμπα τα παιδιά της Εργατικής Τάξης ,ενώ για τους ήδη εργαζόμενους επιφυλάσσουν δουλειά με απλήρωτες υπερωρίες ,χωρίς πενθήμερο ,χωρίς την Κυριακή αργία.!

   Συνταξιούχοι,

   Η συζήτηση που άνοιξε για άλλη μια φορά για τα ελλείμματα στα ταμεία δεν έχει άλλο σκοπό παρά την παραπέρα μείωση των συντάξεων. Τα 500 ευρώ σύνταξη φαντάζουν για τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πολλά!

   Ο κύκλος των συζητήσεων με την τρόικα ξαναζεσταίνουν την σούπα των απειλών και εκβιασμών με στόχο την καθυπόταξη των αντιδράσεων και την επιβολή νέων αντιλαϊκών μέτρων για να βγουν αζημίωτοι οι κεφαλαιοκράτες από την οικονομική κρίση.

   Για αυτό σχεδιάζουν ακόμη και μέτρα για να εμποδίσουν το δικαίωμα στην απεργία.

   Αυτό δείχνει πόσο πολύ φοβούνται την οργανωμένη δύναμη που εμείς οι εργαζόμενοι,οι νέοι , οι άνεργοι έχουμε αλλά που ακόμη δεν έχουμε ακόμη χρησιμοποιήσει.

   Είναι καιρός πια να σπάσουμε τον φόβο. Είναι καιρός πια να κλείσουμε τα αυτιά στους καλοπληρωμένους παπαγάλους του συστήματος.

   Είναι καιρός πια να ξεφορτωθούμε τα βαρίδια του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού .Οσο και να θέλει να μεταμφιεστεί σήμερα με νέα ονόματα και σημαίες δεν κρύβεται το βρώμικο παρελθόν του .

   Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση της Πέμπτης 11 Ιούλη που καλεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο με αιτήματα

   • Δουλειά για όλους

   • Μεροκάματα,μισθούς και συντάξεις με βάση τις ανάγκες μας. ΟΧΙ στο γκρέμισμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

   • Σταθερό ωράριο,5μερο-7ωρο-35ωρο με κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.ΟΧΙ στην κατάργηση της Κυριακής Αργίας.

   • Κάτω οι φόροι

   • Αποδέσμευση από την Ε.Ε

   • Ανάπτυξη για το λαό και όχι για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων

   Να στείλουμε μήνυμα οργάνωσης, προετοιμάσίας,αλληλεγγύης,ταξικής απάντησης.

   Μήνυμα ότι προετοιμαζόμαστε για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των αντιλαϊκών-αντεργατικών νόμων.

    

   ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 11ΙΟΥΛΗ στις 19:30 ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΖΟΥΛΗ

    

    

    

   B΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

    

   ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 7.30΄ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΖΟΥΛΗ

    

   ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

    

   Κυβέρνηση και Τρόικα φέρνουν στη Βουλή ένα ακόμα νομοσχέδιο σφαγής των Δημοσίων Υπαλλήλων. Προωθούν 12.5 χιλιάδες διαθεσιμότητες και 4 χιλιάδες απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους. Ανάμεσά τους 3.5 χιλιάδες εκπαιδευτικοί και πάνω από 3 χιλιάδες σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες. Μάλιστα, ετοιμάζονται να πετάξουν στο δρόμο χωρίς κανένα εισόδημα, χωρίς καμία μέριμνα 1500 εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζουν διάφορες ασθένειες, αδυνατούν να μπουν στην τάξη και μέχρι τώρα εργάζονταν αποτελεσματικά σε διάφορες διοικητικές θέσεις. Όπως πέταξαν στο δρόμο και χιλιάδες αναπληρωτές, όπως ετοιμάζονται να πετάξουν στο δρόμο τους φύλακες, τις καθαρίστριες, που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του σχολείου. Η καπιταλιστική βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο!

   Με τις συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων, με την αύξηση του ωραρίου εργασίας των εκπαιδευτικών κατασκευάζουν χιλιάδες πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς. Ετοιμάζουν την υποχρεωτική μετακίνηση από νομό σε νομό και σε όλη την Ελλάδα. Ξεσπιτώνουν χιλιάδες οικογένειες, αδιαφορώντας αν οι άνθρωποι αυτοί, κυρίως οι νέοι συνάδελφοί μας, με τον πενιχρό μισθό τους τα βγάζουν ή δεν τα βγάζουν πέρα. Αλήθεια, τι μάθημα να κάνει ένας εκπαιδευτικός, τι μόρφωση να προσφέρει στα παιδιά, όταν ξεσπιτώνεται από τη μία μέρα στην άλλη;

    

   Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

   Τα μέτρα αυτά δεν τσακίζουν μόνο το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Θα έχουν βαριές επιπτώσεις στο λαό, στη καθαριότητα και στη φύλαξη των σχολείων, στη γενικότερη λειτουργία τους, στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. Την περασμένη σχολική χρονιά τα κενά ανέρχονταν σε χιλιάδες. Χάθηκαν χιλιάδες διδακτικές ώρες, παρά τις συγχωνεύσεις και τις συμπτύξεις τμημάτων. Φέτος, με τις χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών, με τις χιλιάδες διαθεσιμότητες και τις χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις, τα κενά θα πολλαπλασιαστούν, ιδιαίτερα στη Περιφέρεια, στη νησιωτική Ελλάδα. Οι απολύσεις των σχολικών φυλάκων και των καθαριστριών στοχεύουν και κάπου αλλού: στην ανάθεση αυτών των υπηρεσιών σε εταιρείες φύλαξης (security) και καθαριότητας, δηλαδή στην παράδοσή τους σε επιχειρηματικά συμφέροντα! Ταυτόχρονα, προωθείται το κλείσιμο εκατοντάδων παιδικών σταθμών, νοσοκομείων, δομών πρόνοιας για να βρουν νέα πεδία κερδοφορίας οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

   Αυτό είναι το «νέο σχολείο» που ετοιμάζουν! Λίγη γραφή, λίγη ανάγνωση και εμπρός για τσάμπα εργασία-«μαθητεία». Κανένας υπάλληλος, κανένας εργάτης, καμία λαϊκή οικογένεια δεν πρέπει να επιτρέψει αυτό το έγκλημα σε βάρος της μόρφωσης των παιδιών της. Καλούμε τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς να διεκδικήσουν ολόπλευρη μόρφωση, για όλα τα παιδιά, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν. Να κάνουν υπόθεση δική τους τη μόρφωση των παιδιών τους.

    

   Ένας για όλους και όλοι για έναν!

   Ενιαία πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

   • Καμιά απόλυση-Καμία διαθεσιμότητα-Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση.

   • Καμιά τάξη πάνω από 20 παιδιά. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια. Δημόσια, Κοινωνική, καθολική ασφάλιση για όλους.

   • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν τις τεράστιες απώλειες μας.

   • Όχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία.

   ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

    

   O πρόεδρος Η γραμματέας

    

   Κριαράς Στέλιος Ρώιμπα Φωτεινή

    

    

   ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ

   ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ 21 ΤΗΛ. 22420-27936 ΦΑΞ.22420-22394

   ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

   ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΗ

   ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΖΟΥΛΗ 7:30μ.μ

    

   Συνάδελφοι,Συναδέλφισες

    

   Μετά από τρία χρόνια άγριας επίθεσης η κυβέρνηση συνεχίζει το χτύπημα στην εργατική τάξη και θέλει να αποτελειώσει ό,τι έμεινε όρθιο από μισθούς και δικαιώματα.

    

   Με νέο πολυνομοσχέδιο που καταθέτει άμεσα για ψήφιση στη βουλή στοχεύει να απελευθερώσει τις απολύσεις, περικόπτοντας ακόμη περισσότερο τις αποζημιώσεις για να αρθεί και το τελευταίο εμπόδιο στον εργοδότη να εφαρμόσει τα νέα προγράμματα μαθητείας των 350 ευρώ.

    

   Με τη γνωστή διαδικασία «fast track» ετοιμάζουν και νέες περικοπές σε φάρμακα, εργαστηριακές εξετάσεις για να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος κερδοφορίας στην ιδιωτική Υγεία και στις φαρμακοβιομηχανίες, μετά και το κλείσιμο νοσοκομείων.

    

   Είναι καθήκον μας να βάλουμε τέλος στο παραμύθι της ανάπτυξης που μας σερβίρουν. Ξέρουμε καλά για ποια ανάπτυξη μιλούν. Φαίνεται από τα μέτρα που πήραν κι αυτά που σχεδιάζουν να πάρουν. Φαίνεται από την κατάσταση που βιώνουμε στους χώρους δουλειάς.

    

   Τα ξενοδοχεία έχουν μετατραπεί σε σύγχρονες γαλέρες. Όλα για το τουριστικό κεφάλαιο και τα κέρδη του, εξαθλίωση και ανέχεια για τους εργαζόμενους του κλάδου, για όλο το λαό.

    

   Δεν μπορεί να ζητούν 80 χρόνια δουλειάς (!!!) για τον εποχικά εργαζόμενο στον τουρισμό προκειμένου να πάρει πλήρη σύνταξη κι εμείς να σφυρίζουμε αδιάφορα.

   Δεν μπορεί να πετσοκόβουν το εφάπαξ που είναι λεφτά δικά μας και μόνο, να το χορηγούν μετά από 14 μήνες κι εμείς να κινδυνεύουμε με κατασχέσεις χια χρέη στις τράπεζες και στην εφορία.

   Δεν μπορεί να καταργούν κι αυτό το ελάχιστο επίδομα ανεργίας σε δεκάδες χιλιάδες εποχικούς του κλάδου κι εμείς να απλά να περιμένουμε το χειρότερο χειμώνα των τελευταίων χρόνων, που οι ξενοδόχοι κα μας έχουν πάλι απλήρωτος, χωρίς φαγητό, θέρμανση, γάλα για το παιδί μας.

   Δεν μπορεί να αξιώνουν να πληρώνουμε ακόμη και για μια απλή εξέταση στον ΕΟΠΥΥ κι αυτή μετά από 3 μήνες κι εμείς να το αποδεχόμαστε.

    

   Συνάδελφοι, Συναδέλφισες

   Κανείς δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος μπροστά στο κλείσιμο νοσοκομείων, παιδικών σταθμών, σχολείων, την ίδια στιγμή που ετοιμάζονται να δώσουν σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα ότι έχει απομείνει στο δημόσιο, από κλινικές και σχολειά μέχρι ακτές, λιμάνια και ολόκληρα τουριστικά φιλέτα.

   Οι όποιες δημόσιες υποδομές υπάρχουν δίνονται στους επιχειρηματίες ως συνέχεια των μεταρρυθμίσεων που αξιώνει ο πρωθυπουργός, η συγκυβέρνηση, τα κόμματα που υπόσχονται λύσεις μέσα από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ.

   Δεν υπάρχει κανείς άλλος να τους σταματήσει εκτός από μας. Εμείς είμαστε η πλειοψηφία που υποφέρει από τις πολιτικές τους, εμείς έχουμε και τη δύναμη. Αρκεί να σταματήσουμε να σιωπούμε. Να νικήσουμε το φόβο. Να μην επιστέψουμε ότι κάποιος από τα πάνω θα μας λύσει  τα προβλήματα. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

   Να συσπειρωθούμε τώρα στα σωματεία μας. Να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας  απέναντι σε ένα αντίπαλο που είναι ισχυρός όποτε εμείς είμαστε σκορπισμένοι, διασπασμένοι, αδιάφοροι και μόνοι.

   Να γυρίσουμε την πλάτη σε όσους μας λένε ότι τίποτε δεν γίνεται, ότι είναι μονόδρομος να χάσουμε κι άλλα, ότι πρέπει να χαμηλώσουμε τις απαιτήσεις μας για να επιβιώσουμε. Να απαλλαγούμε από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που την ίδια στιγμή που κλαψουρίζει για ενότητα τα παραδίδει όλα στα αφεντικά. Η ενότητα που έχουμε ανάγκη πρέπει στόχο να έχει την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Τέτοια ενότητα έχουμε ανάγκη. Ταξική!

    

    

   ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

   ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΗ

   ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΖΟΥΛΗ 7:30μ.μ

    

   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ Συλλόγου γυναικών

    

   Στο συλλαλητήριο του εργατικού κέντρου στις 11 Ιούλη

    

   Η επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, ΕΕ και τρόικα στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, στους αυτοαπασχολούμενους και τις αυτοαπασχολούμενες, τις γυναίκες, τους νέους, δεν έχει τέλος.

   Δεν τους φτάνει που οι λαϊκές οικογένειες έχουν φτάσει στα όρια της επιβίωσης, ετοιμάζονται για νέο χτύπημα με το νέο πολυνομοσχέδιο που φέρνουν στη Βουλή ντάλα καλοκαίρι:

   • Νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων (αρχίζουν από τον ΟΑΕΕ), κουτσουρέματα ακόμη παραπέρα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

   • Ιδιαίτερα για τις νέες ηλικίες, 2 νέοι – νέες εργαζόμενοι με μισθό 350 ευρώ, θα παίρνουν τη θέση ενός που έχει ακόμα κάποια δικαιώματα.

   • Απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα που θα μεγαλώσουν και άλλο τις στρατιές των ανέργων.

   • Προχωρούν γρήγορα στις απολύσεις στο Δημόσιο τομέα που θα δώσει τη χαριστική βολή σε τομείς όπως η Υγεία – Πρόνοια, Παιδεία.

   • Εξοντωτικοί φόροι για μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματοβιοτέχνες και προκλητικές φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο.

   Αυτή είναι η ανάπτυξη που μας τάζουν.

   Είναι «ανάπτυξη» για τα κέρδη των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και καταστροφική λαίλαπα για τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών!

   Οι εργαζόμενες, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, απορρίπτουμε τα νέα μέτρα. Καλούμε τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να γυρίσουν την πλάτη και στις σειρήνες που τους παραπλανούν ότι υπάρχει καλή διαχείριση του εκμεταλλευτικού συστήματος. Μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα, , υψώνουμε τείχος αντίστασης. Δίνουμε αποφασιστική απάντηση, συγκρουόμαστε με τη νέα αντεργατική λαίλαπα που προωθούν κυβέρνηση και ΕΕ.

   Όλες στο συλλαλητήριο του εργατικού κέντρου στην πλατεία Καζούλης στις 7.30 μμ την Πέμπτη 11 Ιούλιου

    

   Κως 8-7-2013

   Το ΔΣ του Συλλόγου

    

    

   • Τελευταία Ενημέρωση: 10/7/2013 12:52:13 μμ
    Λέξεις κλειδιά: συγκεντρωση εργατικού κέντρου
   ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
   $count Σχόλια
   • Παράκληση
    Παράκληση9/7/2013 5:04:00 μμ
    Καλά κάνετε αλλά σας παρακαλώ μην βάλετε τα μεγάφωνα με μουσική 2 ώρες πριν την εκδήλωση.
   • ΠΡΑΚΤΩΡ
    ΠΡΑΚΤΩΡ9/7/2013 6:20:00 μμ
    παλι τρεις και ο κουκος?( η κουκα μαλλον)
   • ΕΛΕΟΣ
    ΕΛΕΟΣ9/7/2013 7:47:00 μμ
    ΚΟΣΜΟΣΥΡΟΗ ΠΑΛΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΛΟΓΗ ΠΟΥ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΟΙ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ.ΕΤΣΙ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΜΕ
   • PALI SYGENTRWSH;
    PALI SYGENTRWSH;10/7/2013 11:02:00 πμ
    EGW DEN MPORW,THA ERXOMAI APO THN PARALIA EKEINH THN WRA...
   • Rainer Ulver
    Rainer Ulver10/7/2013 9:06:00 μμ
    Σύντροφοι. Δεν είναι οι απολύσεις η λύση όταν τελειώνουν τα λεφτά. Η λύση είναι επιπλέον προσλήψεις για δωρεαν καταναγκαστική εργασία στα ορυχεία της Σιβηρίας
   Γράψτε το σχόλιο σας
   Παρακαλούμε διαβάστε τους όρους χρήσης
   Όνομα Το πεδίο είναι υποχρεωτικό
   Σχόλιο (Γράψτε το μήνυμά σας μέχρι 500 χαρακτήρες)Το πεδίο είναι υποχρεωτικό